Prezentarea ASA CONS ROMÂNIA SRL 

Istoric

ASA CONS ROMÂNIA SRL a luat fiinţă în anul 1999 ca parte a Grupului ASA Kft. Ungaria, devenind în scurt timp liderul pieţei româneşti în domeniul prefabricatelor din beton armat pentru construcţii nerezidenţiale. În decursul anilor ASA CONS a acumulat o experienţă considerabilă în construcţia de centre comerciale şi logistice, depozite, lucrări de infrastructură, construcţii industriale şi civile.

În 2008 ASA CONS devine parte a Grupului Consolis, lider european în livrarea soluţiilor în domeniul construcţiilor, lucrărilor civile şi infrastructurii feroviare, specializat în producţia elementelor din beton cu performanţe înalte. Cu aproximativ 10.000 de angajați care operează în 30 de țări din întreaga lume, în special în Europa și regiunea mediteraneană, Grupul a generat venituri de 1,3 miliarde Euro în 2013. Inovaţia are un rol central în activitatea Consolis. Grupul dezvoltă continuu materiale, produse şi procese de producţie inovatoare cu scopul îmbunătăţirii eficienţei şi calităţii. Cu peste 100 de ani de experienţă, Grupul Consolis a devenit sinonim cu soluţiile inovatoare de ultimă generaţie.

Intrarea în Consolis a însemnat pentru ASA CONS un pas mare spre viitor, acces la tehnologii de vârf şi o infuzie de know-how de la cei mai buni specialişti în domeniu.

Evoluţia în cifre / investiţii

Creşterea investiţiilor în domeniu, precum şi dotările cu utilaje şi echipamente moderne, au dus la creşterea producţiei şi a capacităţii de montaj. În 2008 acestea au atins cifre record: 40.000 mc de beton prefabricat, iar cifra de afaceri a depăşit 40 milioane Euro. Până în prezent, ASA CONS a executat peste 500 structuri prefabricate pentru construcţii civile şi industriale, care însumează peste 300.000 mc de beton prefabricat, echivalând aproximativ 3.000.000 mp construiţi.

Asigurarea calităţii

Calitatea materialelor şi a produselor finite este o preocupare permanentă a companiei. Se verifică în permanenţă calitatea betoanelor puse în operă la realizarea elementelor prefabricate. Elementele prefabricate executate au certificate de conformitate, obţinute în urma testelor realizate în laboratorul propriu, laborator de grad II, dotat cu aparatură necesară efectuării acestor încercări.