ASA CONS

Sustenabilitate

Responsabilitate socială

Asa Cons susține comunitatea Clujeană

ASA Cons susține asociațiile clujene ce oferă sprijin comunității locale prin activități de educare și integrare, dar și viitorii ingineri de la UTCN și UTCA în toate proiectele lor fie ele de competiție sau inovație.

Colaboratori

Ratiu Democracy Center

Ratiu Democracy Center, cu sediul la Turda, România, a fost înființat în 2004 pentru a menține și a continua moștenirea democratică a lui Ion Rațiu, un politician încă respectat, care s-a întors în România în 1990, după 50 de ani în exil pentru susținerea restabilirii unei democrații parlamentare libere după 47 de ani de comunism. 

În ultimii 16 ani, Centrul Democrației Rațiu a dezvoltat și continuă să dezvolte proiecte cu impact local, regional și internațional, concentrându-se în prezent pe cetățenia activă, împuternicirea tinerilor și educația juridică. 

Activ pentru tine

Scopul Asociației Activ pentru Tine constă în educarea și formarea indivizilor și a comunității pentru îmbunătățirea calității vieții și creșterea nivelului de integrare socială.

Asociația Activ pentru Tine înseamnă dorința de a face bine, de implicare, de suport pentru cei ce astăzi au nevoie de ajutor, dar mai ales față de copiii ce trăiesc în medii defavorizate, în familii greu încercate.

RECCS World Championship

Competiţia, intitulată „World Championship in Spaghetti Bridge Building” este o competiție internațională la care participă tineri studenți la inginerie din toată lumea, unde încearcă să construiască poduri rezistente din paste.

ASA Cons i-a susținut pe tinerii participanți de la UTCN, care au obținut rezultate admirabile la toate etapele la care au participat.

SDC UTCN - Seismic Design Competition

SDC (Seismic Design Competition) este un concurs de inginerie seismică desfășurat anual în cadrul unei conferințe organizate de Earthquake Engineering Research Institute (EERI). Conferința întrunește specialiști atât din domeniul ingineriei seismice, cât și din domenii conexe, care încurajează studenții să se implice, abordând practic problema seismului.

Importanța acestei competiții este dată și de universitățile de prestigiu care participă: University of California Los Angeles, University of California Berkeley, Stanford University, University of Michigan, University of British Columbia.

Sustenabilitate

La Consolis, știm cum să facem diferența – pentru angajații noștri, pentru planetă și pentru comunitățile locale. Facem acest lucru prin scăderea amprentei noastre asupra mediului, îmbunătățirea eficientă a resurselor, și oferind un loc de muncă divers, egal și incluziv, unde oamenii au șansa de a crește. Aplicam cele mai înalte standarde etice pentru toate operațiunile noastre. Și atunci când începem un nou proiect, nu oferim doar produse de înaltă calitate. Ca și constructor și creator de comunități, este, de asemenea, datoria noastră să îmbunătățim calitatea vieții în comunitățile în care activăm.

Poziția noastră de lider pe piață implică o mare responsabilitate de a ne împinge pe noi înșine și industria noastră. Iar cu produsele noastre, putem reduce semnificativ amprenta de mediu a construcțiilor.

Am decis să sprijinim cele zece principii ale Pactului global al ONU, inclusiv adoptarea unei abordări de precauție a provocărilor de mediu. Ne-am angajat să sprijinim Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU, care ne ghidează abordarea ca afacere.

Cu fapte, nu cuvinte, facem acest pas pentru a transforma strategia noastră de afaceri în acțiune, în conformitate cu cele mai recente descoperiri climatice. Acest lucru ne permite să contribuim și mai mult la dezvoltarea clădirilor și a societăților durabile.

Well-built for well-being for now and for future generations.

Green Spine Line™

O coloană vertebrală solidă este cea care dă forță și stabilitate.

Este, de asemenea, un purtător de curaj și încredere, care este foarte necesar pentru a prelua conducerea în reducerea amprentei de mediu a industriei noastre.

Reducerea impactului asupra climei este una dintre cele mai importante provocări cu care ne confruntăm noi și întreaga industrie a materialelor de construcție. La Consolis, suntem hotărâți să susținem transformarea durabilă a industriei noastre, cu scopul de a fi neutri din punct de vedere climatic până în anul 2050.

Abordăm această provocare direct, iar una dintre măsurile noastre concrete este introducerea Consolis Green Spine Line™ – produse, soluții și metode prefabricate certificate și durabile.

Mediu

Ambiția Consolis este de a duce clienții noștri și industria noastră într-o călătorie sustenabilă și circulară, către produse și producție neutre din punct de vedere climatic.

Cheia pentru reducerea impactului CO2 al produselor din beton este proiectarea inteligentă și scăderea intensității CO2 a materiilor prime.

Betonul prefabricat este mai eficient din punct de vedere al resurselor și reduce emisiile de CO2 cu 40% în comparație cu soluțiile tradiționale actuale.

De exemplu, podelele cu nucleu tubular folosesc aproximativ 40% mai puțin beton și 50% mai puțin oțel decât podelele turnate in situ sau semifiligran – reducând amprenta de carbon cu aproape jumătate.

Și atunci când sunt produse cu materiale secundare de ciment (SCM) sau alți lianți alternativi, soluțiile cu miez gol pot chiar reduce emisiile de carbon cu până la 75%, în comparație cu alte soluții de construcție.

Consolis precast lowers CO2

Împreună cu partenerii noștri, dezvoltăm continuu produse noi și mai durabile, care ne ajută să atingem obiectivele industriei de reducere a impactului asupra mediului cu 50% în 5 ani. Până în 2030, betonul neutru din punct de vedere climatic va intra pe piață, iar viziunea noastră pe termen lung este că tot betonul ar trebui să fie la fel.

În timp ce dezvoltăm continuu materiale noi, mai ecologice, ne angajăm, de asemenea, să creștem circularitatea. Prin reciclarea și reutilizarea betonului, putem reduce utilizarea materialelor virgine și ne putem reduce și mai mult impactul asupra mediului.

Angajament față de mediu

Angajamentele noastre iternaționale asigură impactul eforturilor noastre de mediu într-un timp real și ne conduc în direcția corectă.

Environmental Product Declarations

Pentru a ne motiva atât pe noi cât și și industria în care activăm, eforturile noastre de mediu sunt măsurate cu Declarații de mediu de produs (EPD).

Datele de mediu sunt consolidate și raportate continuu, în ceea ce privește utilizarea materiilor prime (ciment, materiale secundare cimentare, oțel și apă), consum de energie (electricitate, termoficare, gaze naturale, petrol etc.), deșeuri (beton, oțel) și transportul produselor noastre.

ISO14001

87% din produsele din beton prefabricate ale Consolis sunt produse în 36 de fabrici care au un Sistem de Management de Mediu certificat (ISO 14001).

Șapte procente sunt produse în fabrici cu un sistem de management de mediu, dar care nu sunt încă certificate.

CODE Standard
Environment

Majoritatea siturilor noastre de producție aplică propriul concept lean-based al Consolis, asigurându-se că standardele înalte ale Consolis sunt respectate pe toată durata producției.

CODE acoperă aspecte de mediu, angajamentul conducerii, conformitatea legală, autorizațiile de reglementare etc. și permite schimbul transfrontalier de bune practici și îmbunătățiri continue.

Proiecte legate de mediu

Consolis colaborează cu furnizori, arhitecți, designeri, ingineri și clienți finali pentru a reduce amprenta de mediu a industriei.

Inițiem propriile proiecte de mediu și ne angajăm în proiecte UE pentru a depăși granițele și pentru a dezvolta soluții prefabricate cu impact climatic redus.

Sănătate și securitate publică

Bunăstarea angajaților, partenerilor, clienților noștri sau a oricărei persoane care vizitează unitățile noastre de producție este prioritatea noastră principală și ne dorim zero accidente. Munca noastră pentru sănătate și siguranță provine din managementul executiv și este implementată de toate filialele noastre.

Lucrăm în mod proactiv la conștientizarea riscurilor, prevenim incidentele la locul de muncă, împărtășim cele mai bune practici și creștem continuu controlul asupra mediului de lucru. Principiul nostru „nu trece pe lângă” îi invită pe toți să fie în mod constant vigilenți, pentru siguranța lor și a celorlalți.

Pe lângă auditurile locale de sănătate și siguranță, Consolis desfășoară o săptămână anuală de siguranță în toate entitățile comerciale, permițând tuturor angajaților să se implice în toate măsurile de siguranță implementate.

Oamenii și mediul de lucru

La Consolis, ne dorim angajații implicați și motivați, cu șanse egale. 

Cu operațiuni în 17 țări, Consolis recunoaște valoarea diversității la scară largă. Credem că, pentru a avea succes, trebuie să asigurăm un mediu de lucru primitor în care nu contează cine ești sau de unde vii, ci ceea ce aduci în ceea ce privește cunoștințele și experiența. Diversitatea și egalitatea sunt domenii prioritare în cadrul organizației, de la procesele de recrutare la dialogurile cu angajații și dezvoltarea carierei.

Ne angajăm să fim un angajator atractiv, cu locuri de muncă sigure, colaborative și medii în care oamenii și echipele obțin rezultate excelente. Pentru a ne dezvolta în mod continuu expertiza, Consolis oferă instruire pentru conducere și angajați atât la nivel local, cât și la nivel de grup. Aceste inițiative variază de la formarea oamenilor și a managementului până la dezvoltarea tehnică și operațională.

Etică în afaceri

Cu operațiuni în 17 țări, ne angajăm să ne conducem afacerea în conformitate cu standarde etice înalte și cu transparență – indiferent unde ne desfășurăm activitatea. 

Acest lucru este la fel de important pentru clienții noștri, acționarii și alte părți interesate, precum este pentru conducere și pentru angajații noștri actuali și viitori. Afacerile noastre și toate operațiunile noastre sunt ghidate de Codul de conduită al Consolis, care acoperă drepturile omului și ocuparea forței de muncă, sănătatea și siguranța, etica în afaceri și mediul și include principii importante pentru combaterea mită și spălarea banilor.

Codul se bazează pe valorile noastre fundamentale și pe angajamentele noastre de sustenabilitate, pe legislația internațională și națională și sprijină Pactul Global al Națiunilor Unite, precum și alte linii directoare etice internaționale. Cerințele Codului nostru de conduită se aplică tuturor angajaților, liderilor și membrilor consiliului de administrație Consolis, pe toate piețele și în orice moment.

Sistem de “whistleblowing”

Angajații sunt încurajați să raporteze orice comportament care încalcă Codul de conduită, politicile sau legile și reglementările aplicabile Consolis. Orice probleme potențiale vor fi raportate prin intermediul instrumentului de denunțare Consolis, un serviciu furnizat de o terță parte și disponibil angajaților în toate limbile.